torstai 26. syyskuuta 2013

Nään unia Suomesta








Herään aamulla ihan yhtä väsyneenä kuin siellä kaukana. Joskus sen jälkeen kun täällä oleva äiti on käynyt laittamassa valot päälle vääntäydyn viimein sängystä ja laahustan keittiöön. Syön jotain pientä ja nappaan aamukahvin ja painun valmistautumaan. Nukahtelen bussiin ja toivon matkan kestävän mahdollisimman kauan. Oppitunneilla yritän seurata opetusta väsyneenä, välitunnilla oonkin yhtäkkiä pirteä. Koulun jälkeen tulen kotiin, syön, toisina päivinä käyn salilla, toisina vaan hengailen. Nään kavereita ja puhun ihan samoista asioista kuin siellä puhuin. Illalla kömmin sänkyyn ja nukahdan, nään unia Suomesta.
Ennen vaihtovuoden alkua en oikein osannut ajatella, minkälaista se elämä täällä Espanjassa sitten loppujen lopuksi on. Tiesin, että tänne lähdetään elämään normaalia elämää, mutta en oikein osannut koskaan ajatella sitä, että minkälaista se sitten lopulta oikeasti on. Nyt mä tiedän.
Päivät täällä kuluu samalla kaavalla kuin Suomessa. Kahvin keittää eri äiti ja mä tulen koulun jälkeen eri kotiin, mulla on eri kaverit, eri kieli ja eri perhe, muuten elämä kulkee samalla tavalla. Arki on aivan yhtä väsyttävää ja odotan viikonloppuja ihan samalla innolla kuin Suomessa.

4 kommenttia:

  1. Koulu on tylsää kaikkialla, tärkeintä on löytää frendejä joiden kanssa oikeasti viihtyy. Espanjan koulujärjestelmästä en tiedä mitään, mutta ainakin Jenkeissä minua kehoitettiin erilaisiin koluun liittyviin harrastuksiin. Kundit sanoivat JeFupelaajien menestyvän tyttöjen kanssa, joten liityin huonolla pelimenestyksellä fudisjengiin. Muusta menestyksestä herrasmies ei puhu, enkä minäkään. Kuorossa taas tapasi muita musiikillisesti orientoituneita kavereita ja perustimme bandin. Suosittelen tutustumaan tyyppeohin harrastusten kautta. Kai sinulla jo on joku frendi salilta.
    Anteeksi jatkuva neuvojen jakeleminen, mahdollisuus nuoruuden seikkailuihin käy vaan kovasti kateeksi.

    Keski-ikäinen Kummisetä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Espanjassa ei koulun kautta ole minkäänlaisia harrastusmahdollisuuksia. Ja jep, on kamuja salilla! :)

      Poista
  2. Niin se vaan on muruseni, että arki on arkea, vaikka missä sitä elelisi. Siitä on vaan osattava ottaa kaikki ilo irti.

    Tuo karvaturri on aivan käsittämätön :)

    -Se toinen äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sä tiedät miten aina otan sen ilon irti varsinkin arkiaamuista.. :D

      Poista