perjantai 27. joulukuuta 2013

Erilainen joulu



Joulu oli ja meni. Täällä ei vietetä joulua samalla tavalla, kuin Suomessa. Eikä joulupukki tuo lahjoja suurimpaan osaan perheestä, vaan ne jaetaan vasta 6. tammikuuta, kun kolme tietäjää ne tuo. Hostit oli kuitenkin ostaneet meille pienet lahjat, jotta mulla ois kotoisampi olo jouluna. Ihania <3
Jouluaattona heräsin täysin ilman mitään joulufiilistä, ja oli tosi outoa katella Instagramista ja Facebookista kavereiden jouluisia kuvia, kun en itse edes osannut kuvitella että on jouluaatto. Päivällä oleskeltiin vaan kotona ja katseltiin leffoja yms. Illalla joskus kahdeksan jälkeen lähdettiin tuttavaperheen luokse syömään. Paikalla oli paljon ihmisiä ja ilta kului syödessä ja joululauluja laulaessa.
Musta tuntuu, että oon saanut tarpeekseni näistä lauluista täällä. Ollaan nimittäin koko joulukuu suunnilleen jokainen perjantai ja lauantai ravattu Jerezille tyypillisissä zambombissa kavereiden kanssa. Zambobat on siis juhlia, jotka järjestetään usein ulkona ja niihin kerääntyy paljon ihmisiä laulamaan näitä joululauluja. Usein paikalla on myös ihmisiä, jotka soittaa zambombaa, kitaraa ja tamburiineja. Nuorille zambombat on nyt vaan hyvä syy kokoontua ja pitää hauskaa, ei me siellä varsinaisesti niitä lauluja laulamassa olla oltu..

Zambomba-soitin. 



Mun lemppari zambomba laulu :D 

Poikkesin vähän aiheesta. Tosiaan jouluaattoa vietettiin sinne joulupäivän aamuun asti. Kuuden aikoihin vihdoin päästiin kotiin nukkumaan. Joulupäivä vietettiin syöden ja leffoja katsellen host-isän äidin luona. Jerezin keskusta oli laitettu tosi kauniiksi joulun kunniaksi. Alla kuva jouluasetelmasta ja keskustassa olevasta vähän erilaisesta joulukuusesta. 



Tänä viikonloppuna lähdetään perheen kanssa taas rantatalolle rentoutumaan. Mä en suoraan sanottuna näin talvella oikein tykkää olla siellä, koska mun mielestä siellä on tylsää ilman auringotto- ja uintimahdollisuutta. Lisäksi mua vähän stressaa, koska mulla ei oo vielä mitään vaatteita valmiina tiistaille, uudeksivuodeksi ja nyt mulla jää vaan maanantai aikaa shoppailulle.. Apuaa, toivottavasti keksin jotain! 


3 kommenttia:

  1. Moikka! Nyt on ihan pakko laittaa kommenttia, joka ei kyllä liity sun postaukseen.. Mutta siis löysin tän sun blogin sattumalta, kun aloin miettiä onko tällä alueella muita vaihtareita. Eli mä oon kans 17-vuotias hesalainen, joka on päätynyt tänne Jereziin vaihtariks :) Mietin vaan, että olis kiva tutustua, kun oikeesti luulin olevani ainoo vaihtari täällä ja ois ihana jutella jonkun kanssa joka on samassa tilanteessa, kun välillä tuntuu ettei kukaan ymmärrä... Hauskaa uutta vuotta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moii!
      Oiii vitsi ihan sika kiva!! Lisää mut ihmeessä facebookissa kaveriks, Venla Kuusela nimellä löydyn sieltä niin voitais jutella vähän enemmän! :)

      Poista
  2. Terve Venkulaattori ja hyvää uuttavuotta

    Täällä on joulut jo kärsitty. Viimeisten kinkunsiivujen syöminen oli tuskaista, sianliha tuntui pursuavan korvista. Ole iloinen saadessasi viettää toisenlaisen joulun, muistat sen varmaan pitkään. Älä viitsi valittaa säästä. Täällä on pimeää ja sataa vettä. Valkoinen joulu oli ainostaan kalpea muisto. Heh, kävin aattona pelottelemassa kaverin lapsia Joulupukkina. Kun sain hommat hoidettua, jäin odottamaan kyytiä vesisateessa. Tietenkin paikalle osui pari juopunutta joulunviettäjää, jotka aloittivat heti kuittailun:"Hei, Pukki! Onks porot karanneet, vai mitä sä siinä sateessa seisot?". Ihan hyvä vitsi sinänsä, mutta olin jo siinä määrin väsynyt ja ärtyyntynyt että vastasin hyvin epäjoulupukkimaisesti.

    Odottele loppiaista ts. kolmen kuninkaan päivää rauhassa. Ehkä joku Suomessa muistaa sinua ja pankkitiliäsi. Tai siis, olet päivittäin mielessämme muutenkin kuin juhlapäivinä.

    Kumivanhemmat

    VastaaPoista