torstai 2. tammikuuta 2014

¡Feliz Año Nuevo!


Perjantaina varmaan puolisen tuntia postauksen julkaisemisen jälkeen menin kyselemään hosteilta, että mihin aikaan ollaan lähdössä rantatalolle. Vastaus oli, että lähdetäänkin vasta lauantaina ja palattaisiin Jereziin torstaina, eli uusivuosi vietettäisiin siellä. Pakko myöntää, että tän uutisen kuultuani hautauduin sänkyyn masentumaan ja parit kyyneleetkin pääsi, sillä mulla oli tosi korkeet odotukset uudenvuoden vietosta kavereiden kanssa.
No sain sitten itseni ylös sieltä sängynpohjalta ja suuntasin ulos moikkaamaan kavereita viimeistä kertaa vuonna 2013. Ja aamulla istuin kiltisti autoon mitään sanomatta, vaikka vielä surin suunnitelmien muuttumista. Noh, jälleen kerran mulla olikin ihan mielettömän hauskaa perheen kanssa ja tanssin sukulaisperheen talossa pidetyissä uudenvuoden juhlissa aamu 9 asti...



Uudenvuodenaattona syötiin meidän perheen sekä hostisän serkun perheen voimin kunnon illallinen, joka koostui merenelävistä ja muista ihanista herkuista. Hostisän serkun perheeseen kuuluu vanhemmat ja 15-vuotias Adriana. Heillä on talo aivan meidän rantatalon vieressä, ja juurikin heidän talossa vietettiin ne uudenvuoden bileet (paikalla oli useampi DJ ja talo oli muutettu ihan klubin näköiseksi, porukkakin oli ihan kiitettävästi :D). Kun kello lähentyi 12:sta siirryttiin kaikki TV:n ääreen seuraamaan uudenvuoden tv-lähetystä viinirypälekipot valmiina.
Espanjassa on tapana syödä yksi viinirypäle jokaisella kellonlyönnillä vuoden vaihtuessa. Viinirypäleitä syödään siis yhteensä 12, ja jos ne onnistuu syömään ajallaan uskotaan sen tuovan onnea uudelle vuodelle.

Host-sisko Malen, Adriana, Samnta & minä.

Samanta (joka muuten lähtee kuun lopussa takaisin Brasiliaan).

Vuoden vaihtumisen jälkeen skoolattiin shamppanjalla ilotulitusten paukkuessa ja suunattiin hetkeksi läheiseen baariin tanssimaan ja odottelemaan, että juhliin kutstut vieraat saapuvat. Varsinaiset juhlat starttasi siinä joskus kahden, kolmen aikoihin ja viihdyin siellä tosiaan ihan aamuun asti.
Muut päivät rantatalolla kului hyvin syödessä ja pitkiä kävelyjä rannoilla tehdessä. Kävin myös juoksemassa rannalla yhtenä iltana ja oli kyllä vähän eri asia, kuin Hietsun rannalla juokseminen...
Toivottavasti kaikki ottivat uuden vuoden vastaan kivoissa merkeissä ja tästä vuodesta tulisi vielä edellisiä parempi! Mulla on nyt vielä kuusi kuukautta edessä Espanjassa, enkä voisi olla onnellisempi!



Löydettiin rannalta jonkun hauta, kun oltiin kävelyllä.

4 kommenttia:

  1. Opiskelitko sä espanjaa suomessa ennen kuin lähdit sinne vaihtoon ja pärjääkö sielä englannilla?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin käynyt B3-espanjan (eli lukiossa aloitettavan) espanjan kolme ensimmäistä kurssia. En käytännössä osannut espanjaa ollenkaan. Englannilla ei Espanjassa oikein pärjää, sillä lähes kukaan ei puhu englantia, ja jos puhuu niin yleensä erittäin huonosti. Edes Madridissa, joka kuitenkin on pääkaupunki, ei kovin moni paikallinen puhunut englantia muutamaa sanaa enempää.
      Mutta aika nopeesti sen kielen oppii! Nyt neljän kuukauden jälkeen ei mullakaan enää mitään suuria ongelmia ole kielen kanssa! :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta, se auttoi tosi paljon!:) ja tämä sun blogi on muutenkin ihana!:)

      Poista
  2. Upean näköinen ranta kuvissa ;)
    Muuten missäpäin Espanjaa host-perheesi rantatalo sijaitsee?

    VastaaPoista