maanantai 14. lokakuuta 2013

Huono bloggari ilmoitauttuu...

Hupsista.. melkein kaksi viikkoa vierähtänyt edellisestä postauksesta. Pahoittelen! En edes viitti sanoa mun syytä.. Tosiaan paljon kiirettä pitänyt juu ja kaikki varmasti uskoo mua.
Mä en varmaan edes muista, mitä on tapahtunut ton viime postauksen jälkeen, täällä tapahtuu niin paljon kaikkea koko ajan! Yritänpä silti. Kuviakaan ei oo montaa, vaikka kameraa oon mukana raahannut aina välillä.

 Minä, Deyanira, Linda ja Noelia.
Eläintarhassa siskojen kanssa, olikohan tämä nyt viimeviikolla kun oli yks vapaapäivä :D

Kaks viikkoa sitten lauantaina oltiin espanjalaisissa häissä. Sinnekin tosiaan raahasin sen kameran mukaan, kuvasaldo 1 kuva. Nojoo.. 
Espanjalaiset häät (ainaakaan nämä) ei ihan hirveesti eronnut suomalaisista. Mentiin siis vasta sinne hääjuhlaan, eikä ollenkaan kirkkoon. 
Pöydät oli katettu täyteen tapaksia, joita syötiinkin aluksi pari tuntia. Sen jälkeen kaikille kannettiin eteen paella-lautaset ja sitten vielä kakkua. Syömingit ja juomingit kesti varmaan sen kolme, neljä tuntia. Mitään varsinaista ohjelmaa häissä ei ollut, mutta syömisen jälkeen suurin osa hääporukasta siirtyi tanssilattialle bailaamaan espanjalaisten hittien tahtiin. Minä en kyllä sitä takapuoltani sinne asti uskaltanut hilata...




Brassivaihtari Samanta.

Häissä tapahtu myös semmonen hauska välikohtaus, että mun hostsisko päätti yrittää toimia amorina ja kävi antamassa mun numeron sulhasen pojalle joka sitä hostisän mukaan pyysi. No mikäs siinä, ainakin sain omanikäistä seuraa häiden ajaksi. Ja riitti hääväelläkin tekemistä kun noin 20 henkilöä päätti että meidät pitää nyt parittaa.. Noo nyt on yksi kaveri lisää Cadizissakin jos sinne joskus eksyn! Illalla lähdettiin sitten vielä loppu viikonlopuksi perheen rantatalolle Caños de Mecaan.
Viime viikko meni koulussa, kavereiden kanssa ja salilla. Perjantaina tavattiin kolmen brassivaihtarin kanssa aluevalvojaa Inmaa kahvilassa ja juteltiin kuulumiset läpi. Kun tultiin Samanatan (brassivaihtari, joka asuu samassa perheessä) kanssa kotiin kerättiin kamat kasaan ja suunnattiin taas rantatalolle koko perheen voimin viikonlopun viettoon.


Matheus, Samanta, Nayara, minä ja aluevalvoja Inma.

Tää rantatalo on näille vähän niinkun mökki.Tosin pakko sanoa että viihdyn siellä ehkä vähän paremmin kuin Suomessa mökillä, sillä tän meidän talon kaks viereistä taloa on sukulaisten omistuksessa, mikä tarkottaa sitä että yleensä siellä on hillitön määrä porukkaa.
Tänäkin viikonloppuna riitti seuraa, yhdeksän aikuisten lisäksi meitä oli hostsisko Malena, brassivaihtari Samanta, Malenan serkku Adriana, Malenan serkut Jose ja Miguel sekä heidän kaverinsa Juan Manuel. Ja kaikki plusmiinus kolme vuotta samanikäisiä. Sunnutaina seuraan liitty vielä toisen brassivaihtarin Nayaran perhe.

Osa porukasta. Paloin muuten täysin punaseksi naamasta ja tuli kivat rajat aurinkolaseista..

Tänään olikin sitten vähän rauhattomampi koulupäivä kun ei yöllä oikein uni tullut kun se unirytmi pääsi viikonlopun valvomisten takia vähän sekottumaan. Enpä onneks ollut ainoo, Lindalla oli taas vaihteeks ihan yhtä rauhattomat läpät :D Oon kyllä niin onnellinen, että oon onnistunu löytämään koulusta monta hyvää kaveria näinkin lyhyessä ajassa!

11 kommenttia:

  1. Jee päivitystä! Siis oon niin kade tost säästä, tääl suomes on nii kylmä. Toi rantamökki vai mikä nyt olikaa vaikuttaa kans niin kivalt. Onks sul muute ollu koulus vaikeuksii? Kieli tietty varmaa vähä tökkii, mut onks ne opiskeltavat asiat kuinka vaikeit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana ja niin kyl tää sääki, en valita!! :D Ja että onko.. koko ajan tajuun lisää sitä ns normikieltä mut esimerkiks just joku ekonomia niin ne sanat on jotain ihan tähtitiedettä mulle :D ja on vaikeita just sen sanaston takia ja matikas ollaan paaaljon pidemmällä ku Suomessa lyhyessä matikassa ekan jälkee.

      Poista
  2. oiii kelpais olla siel! t.petra

    VastaaPoista
  3. Ihanan kesäisiä kuvia. Tänne on luvattu jopa räntää viikonlopuksi...

    Terv. Äiti

    VastaaPoista
  4. Kai olet oppinut syömään kaikia sikäläisiä erikoisuuksia? Kuten erilaisia simpukoita ja äyriäisiä. Eikö ne ole rantamökkiruokaa?
    Me olemme Isofailjan kanssa nyt täällä lähempänä. Koska pääset kyläilemään? IsoÄ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen olen! Y a mi me encanta la comida aqui!
      Tuun mielelläni kyläilemään, mutta se vaatii ensin vähän järjestelyä (paperitöitä järjestön kanssa jne.). Laitan muuten kotipuhelimen numeron viestinä niin siihenkin voi soittaa!

      Poista
  5. Ihanaa uus postaus! :) ihanan näköinen alue tuo Cadizi! Aloin jo itse miettiä valitsenko sen alueekseni, kun lähden vaihtoon ;) helpotus kuulla, että kielitaito ja ymmärtäminen paranee sulla koko ajan!! Koko ajan jännitys siitä vähenee. Siis tosiaan aloitan ensi syksynä lukion ja otan siellä espanjan kursseja ja vielä varmaankin työväenopistostakin kurssin. Yritin ettiä aiemmista postauksista, että minkä yhtiön kautta lähdit vaihtoon ja paljon tämä maksoi? Odotan jo seuraavaa postausta!! :))

    (Aiemmin kielestä kysynyt) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Holaa!
      Haha suosittelen! :) jep joka päivä illalla ihana tajuta, että on tänään tajunnut vaikka ihan jonkun pikku jutunkin enemmän tai vastannut johonkin kysymykseen ajattelematta sitä sen kummemmin :)
      Oon vaihdossa Exploriuksen kautta, en oo tainukaan sitä mainita missään postauksessa. Pitäis varmaan, kun se kuitenkin tulevia vaihtareita varmasti kiinnostaa.
      Hmm en ihan tarkkaa hintaa tiedä, sillä mun ei oo noita rahajuttuja tarvinnu hoidella. Kävin kurkkaamassa sulle tuolta Exploriuksen sivuilta, niin siellä lukee että vuosi Espanjassa maksaa 8950€. Tohon hintaan ei siis sisälly esim vakuutus, se oli vissiin muutamia satoja euroja. Sitten mä olin myös ensin sen kolme viikkoa Madridissa, siitä hintaa tuli vielä noin 2000€ lisää. Että kyllä se hinta pyörii siellä viisinumeroisissa luvuissa... Ja tottakai se 250€ joka kuukausi käyttörahaa, ja sitten vielä kaikki ylimääräinen mitä ihminen nyt voikaan tarvita vaihtovuotta varten (vaikka uus matkalaukku :D).
      Huhhuijakkaa mua alko nyt itteeniki hirvittää toi hinta mitä tästä on maksettu. Mutta toisaalta, ihan varmasti oon vielä kesäkuun lopussa Suomeen palatessa sitä mieltä, että jokainen sentti on ansainnut itsensä takasin kokemusten muodossa! :)

      ps. Ihanaa kuulla että joku lukee mun blogia noin innokkaasti! :)

      Poista
  6. Hinnasta ja siita, mita silla saa, voisi sanoa taman: Ei ole nyt papereita tassa kasilla, mutta muistaakseni -- ja mita sahkoposteista sain selvaa -- on vuoden hinta 10500€ Explorius-maksun osalta. (Originaaleissa papereissa lukee Anun kasialalla "Huh, huh!" loppusumman vieressa. :) Jos haluaa itse valita alueen siihen tulee lisa. Olikohan se 500, mutta se on tuossa summassa mukana.

    Summaa ihmetellessa kauhistellessa pitaa kysya: Millainen sijoitus tama oikein on? Mita silla saa? (Maksaahan esim. autokin.) Vaihtovuotena oppii aika paljon elamasta, erilaisesta euroopplaisesta kulttuurista seka saa sellaisen kielikyvyn, etta hallitsee ko. kielen periaatteessa ihan kunnolla sen jalkeen. Mika hinta hyvalle kielikyvylle sitten oikein pitaisi maksaa? Sen voi sailyttaa loppuelaman ja silla voi olla aika paljon merkitysta myohemmin -- myos tulevaan duuniin ja palkkaan. (Taloudellisenakin sijoituksena sita voi siis periaatteessa ajatella.) Pitaisin aika tarkena myos sita, millainen avartava vaikutus toisenlaisten elamanmahdollisuuksien nakemisella on. Ei tarvitse enaa kuvittella, etta jonkinlainen normielama Suomen tyyliin olisi ainoa mahdollinen tapa elaa -- ja kenties turhautua sitten siina. Periaatteessa koko EU avautuu luontevaksi elinalueeksi esim. toiden ja uran suhteen, koska taman jalkeen tarvitse pelata ja ujostella ulkomailla asumista. (Vertauksena: USA:ssa ihmiset liikkuvat luontevasti Euroopan maita isommalla alueella elinpiirinaan. Kai jotain samanlaista tapahtuu vahitellen EU:ssa. Nyt on ihan hyva aika hyodyntaa mahdollisuuksia.) Vaihto voi siis periaatteessa vaikuttaa myos koko loppuelaman kulkuun, sen onnellisuuteen ja mielekkyyteen avaamalla uusia horisontteja. (Mitakohan nykyisin maksaa ajokortti? Silla saa ajoluvan ja vahan ajokoulutusta -- ja ajamaanhan pitaa sitten opetella ajamalla. Vaihdon hinnalla saa jotain muuta. Vertaukseksi voisi myos manita, etta Englannissa maksaa lukuvuosimaksu useimmissa yliopistoissa £9000 perusopiskelijalle (koko perustutkinto siis 3x9000).)

    Eli: jos vain jotenkin saa summan kasaan, ei se huono vastine ole rahalle, sanoisin.

    Oskari

    VastaaPoista